Så ser ett perfekt CV ut!


Hör du till dem som sitter i timtal och sliter sitt hår när det är dags att söka jobb, utan att riktigt begripa hur en ansökan ska se ut? 

För att försöka räta ut frågetecknen presenterar CVmagasinet två av de cv:n som fackförbundet Cif:s medlemmar har lämnat in till granskning. Här kan du också läsa kommentarer från Ana Östeberg och Marica Viback på Cif.
 
– Det viktigaste i en cv är att den ska vara lättläst och lätt att hitta i, och att den ska lyfta fram kunskaper som är relevanta för tjänsten, säger Marica Viback.
Två som vet hur viktig en cv är, är Gonnel Ryalander och Fredrik Lungkist från konsult- och rekryteringsföretaget Predo Skills.
– Cv:n ska inte vara jag-centrerad, utan snarare lyfta fram hur den som söker kan hjälpa företaget, säger Gonnel Ryalander.

Men både Cif och Predo Skills betonar att det personliga brevet, där man kan beskriva sig på ett mer utbroderat sätt, kompletterar cv:n.

Hur viktigt är det då att få till cv:n och brevet?
– En dåligt utformad ansökan kan leda till att vi inte går vidare med den. Men om det är brist på sökanden så kan vi vara mer överseende, säger Fredrik.