Konsten att skriva ett vinnande CV


ATT SKRIVA ETT VINNANDE CV

Troligtvis har du olika mycket erfarenhet av att skriva CV och personligt brev om du är student, nyutexaminerad eller om du har hunnit arbeta några år efter din examen. Oavsett var i karriären du befinner dig och hur mycket erfarenhet du har kommer ett strukturerat CV och ett säljande personligt brev kunna hjälpa dig att bli kallad på intervju.
Så hur ordnar du det? Vilken information ska vara med egentligen? Hur långt ska det vara? Frågorna är många och vi ska försöka reda ut dem.

KORT OCH KONCIST

En grundläggande regel är att ditt CV ska vara kort, koncist och ge en snabb bild av dig själv och dina kvalifikationer. Strukturen ska vara logisk och informationen lätt att följa. De delar av CV:t som innehåller information om utbildning, arbetslivserfarenhet samt övrigt engagemang ska preciseras med tidsperiod. Den person som läser ditt CV ska snabbt och enkelt kunna följa de tidsperioder du har studerat, arbetat eller utövat någon annan aktivitet.
 Här kan du få inspiration hur ett faktiskt CV kan se ut.

KOMPLETTERA MED ETT PERSONLIGT BREV

Ditt personliga brev är ett komplement till ditt CV och det är i ditt brev som du får möjlighet att tydligare beskriva dig som person, dina styrkor, mål och ambitioner. Det är framförallt här du ska motivera varför du söker just den utannonserade tjänsten.

CVMAGASINET's CV-GUIDE

Effektivaste CV-guiden med bästa tipsen och förslagen på hur du praktiskt kan strukturera upp och skriva ett perfekt CV. Vilken information ska man ha med? Vilka delar bör komma först?
Läs mer på www.CVMagasinet.com