10 ord du ska undvika i ditt CV

Bland Linkedins två miljoner svenska användare återkommer några ord oftare än andra. Här är 10 ord du ska undvika att ha med i CV:et om du vill sticka ut från mängden.

Idag, alltså den 21 januari, är den dag då flest uppdaterar sin LinkedIn-profil. Det firar karriärsajten genom att berätta vilka ord som är vanligast förekommande i svenska CV:n.

Vill man sticka ut från mängden gäller det att hitta andra ord än de tio vanligaste. Linkedin har 2 miljoner användare i Sverige och 400 miljoner användare i världen.


"Problemet med att använda dessa ord i sin profil är att man inte utmärker sig själv och sin kompetens gentemot andra. Allt fler rekryterare söker aktivt bland profiler som passar för en specifik roll och då försvinner man lätt i mängden om man beskriver sig själv som alla andra beskriver sig själva. Med vår lista över de mest förekommande orden vill vi peka på vad man bör undvika i sin presentation och upplysa hur man kan visa att man är "driven" eller "kreativ" utan att säga att man är det", säger Darain Faraz, Global Head of Consumer Communications på LinkedIn.


Här är de 10 vanligaste förekommande orden och fraserna på LinkedIn 2015 i Sverige:

1. Ledarskap
2. Driven
3. Kreativ
4. Strategisk
5. Passionerad
6. Betydande erfarenhet
7. Ansvarsfull
8. Motiverad
9. Positiv
10. Bred erfarenhet

Förra året var "driven" det mest använda ordet medan "ledarskap" inte letade sig in på topp 10.